BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájkkal gyászolják kollégáikat a görög bankárok

Görögországban a banki alkalmazottak csütörtökön 24 órás sztrájkba léptek, hogy így tiltakozzanak három kollégájuk halála miatt.

A három dolgozó, bennrekedt egy bankban, amelyet a kormány újabb megszorító intézkedései ellen tüntető tiltakozók felgyújtottak.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a szerdai százezres tiltakozó felvonulás során 41 rendőr és 15 polgári személy sebesült meg. Összesen 70 személyt vettek őrizetbe. A sztrájkfelhívás ellenére az AP jelentése szerint Athén központjában számos bank nyitva tart.

A hazai utazási irodák az egyre erőszakosabbá váló görögországi tüntetések ellenére sem érzik, hogy csökkent volna a kereslet a magyar turisták részéről. „Eddig semmilyen negatív hatását nem érzékeltük az ottani feszült helyzetnek” – mondta a Világgazdaságnak Komora Zoltán, a hazánkban a legtöbb görögországi utat kínáló IBUSZ turisztikai igazgatója. Sőt, a görög útjaik fogynak eddig a legjobban az idei szezonban. A tüntetések és zavargások főleg Athént és a nagyobb városokat érintik, az üdülőhelyeken és a szigeteken viszont teljes a nyugalom.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.