BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínos leleplezés Washingtonban

Egy évvel ezelőtt, amikor a washingtoni szövetségi kormány erőteljesen beavatkozott a gazdaság életébe, kulcsfontosságú kongresszusi bizottságok egyes tagjai saját pénzüket fektették olyan részvénytársaságokra, amelyek felügyeletében maguk is közreműködtek.

Ezt állítja a The Wall Street Journal (WSJ) előzetesen elemzésében. A WSJ szerint a spekulációkban egyes törvényhozók vagy feleségeik is részt vettek.

Nincsenek bizonyítékok arra nézve, hogy az elemzésben megnevezett politikusok belső információkat is igénybe vettek volna a befektetések során, vagy vétettek volna a törvények ellen. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy pénzeket fektettek olyan vállalatokba, amelyek felügyeletében érintettek voltak.

A politikusok ebben az időben rendszeresen a részvények és a vállalati kölcsönök csökkenő kurzusára fogadtak, mégpedig olyan vállatok tekintetében, amelyek a hatósági vizsgálatok középpontjában álltak. A kormány-tisztségviselőkre ilyen esetben szigorú összeférhetetlenségi szabályok vonatkoznak, de a Kongresszus tagjai szinte korlát nélkül fektethetnek be

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.