BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: ki ne venné komolyan Orbánt, a forradalmi vezetőt?

A világ 170 országának devizáit összevetve az elmúlt három hónapban a magyar forint gyengült a legtöbbet. Pedig emlékszem a kétezres évek Orbánjára. Akkor azt mondta, hogy erős forint egyenlő erős Magyarországgal, ha meg gyenge a forint, akkor gyenge Magyarország is - írja blogjában a volt miniszterelnök..

Na, most akkor mit jelent, hogy a választások óta a forint 8 százalékkal gyengült. Ha komolyan veszem Orbánt – márpedig ki merné nem komolyan venni a forradalom vezetőjét? -, akkor kormányzása alatt nyolc százalékkal gyengült Magyarország? - írja Gyurcsány Ferenc a blogjában.
 
Van ennél egyértelműbb számolás is.
A devizahiteles százezreknek eddig nyolc százalékba került Orbán. Kicsit drága ez a forradalom, vagy nem? A magyar államadósság háromnegyede devizában áll fenn. Ez is nyolc százalékkal többe kerül most, így egy szorzással kiszámítható, hogy az összes államadósságunkra vetítve nagyjából öt százalékot buktunk Orbánék pancsersága miatt. 
 
A Vezér veregeti a mellét, hogy az EU országainak túlnyomó része a mi 3,8 százalékos hiánycélunknál rosszabb adattal rendelkezik. Mire ez a melldöngetés? Vagy már nem emlékszik arra, hogy ezt a mi kormányzásunk alatt és éppen az ő akaratával szemben értük el még 2008-ban? Orbán az utolsó, aki ennek a nehéz teljesítménynek a sikerét magának tulajdoníthatja.

A logikai lánc a következőképpen áll össze: Orbán mozgásteret akart magának csinálni, hogy teljesíthesse választási ígéreteit, ezért magasabb hiányt akart kialkudni magának. Ez nem sikerült, sőt Kósáék ámokfutása és Barroso rendreutasítása után valamit tenni kellett. Ekkor három nap alatt összetákolták a gazdasági akciótervet. Igen ám, de nem volt pénz adót csökkenteni. 

A gyengébb forint viszont sokba kerül a devizahiteleseknek és a költségvetésnek.
 
Szóval a szabadságharc tábornoka támadást rendelt el, és most ott tartunk, hogy saját seregünk bevert orral számolgatja a veszteségét. Egyelőre nyolc százalék.
Kicsit drága ez a forradalom és szabadságharc, vagy nem?

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.