BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatala váltotta Bencét

Hatala Józsefet nevezte ki július 1-jei hatállyal országos rendőrfőkapitánynak a miniszterelnök - derült ki a budapesti rendőrpalotában tartott feladatmeghatározó állománygyűlésen.

Hatala József az értekezletet követő sajtótájékoztatón arra a kérdésére, miszerint a megyei rendőr-főkapitányságok élén is azonnali változásokat javasol-e, határozott nemmel válaszolt - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Bencze József volt országos rendőrfőkapitány az állománytól, majd azt követően az újságíróktól is elköszönt, őt Pintér Sándor belügyminiszter rendelkezési állományba helyezte. Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: külszolgálati feladatra készül.

Tóth Tamást, az V. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét nevezte ki Budapest rendőrfőkapitányának július 1-jei hatállyal a belügyminiszter. Pintér Sándor az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) helyettes vezetőinek megbízását is visszavonta, közülük Házi Istvánt, az ORFK eddigi bűnügyi főigazgatóját a Szervezett Bűnözés Elleni Központ vezetőjének nevezte ki. Az NNI eddigi vezetője, Petőfi Attila, az ORFK bűnügyi főigazgatója lett, a NNI élére az eddigi helyettes, Csizner Zoltán került.

A személyi változások teljes listáját itt találja!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.