BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kövérnek most már döntenie kell - Ultimátum a Fidesztől

Még nem dőlt el, hogy kit jelöl a Fidesz–KDNP frakciószövetség a házelnöki posztra az államfővé választott Schmitt Pál helyére, aki augusztus 6-án a Sándor-palotába költözik – írja a Népszabadság.

A miniszterelnökhöz közel álló források a lapnak megerősítették: „nincs másik név Kövér Lászlón kívül. Ha mégsem vállalná a jelölést, Orbán Viktor bajban lenne.” A Fidesz egyik vezető politikusa pedig úgy fogalmazott: a választmányi elnök gyakorlatilag „ultimátumot” kapott, hogy az elnökségi ülésig, de legkésőbb a jövő hétig el kell határoznia magát, hogy felül-e a pulpitusra vagy sem.

„Kövér Lászlóban tört el valami, nagyrészt rajta múlik, hogy házelnök lesz-e vagy sem”, nyilatkozták korábban a lap fideszes forrásai. Információik szerint valóban közrejátszott az elbizonytalanodásában, hogy szembekerült Orbán Viktorral az államfőválasztás, illetve Schmitt Pál alkalmasságát illetően. Ő a Brüszszelbe „száműzött” Áder Jánost jelölte volna, de a miniszterelnök ezt a javaslatát „lesöpörte az asztalról”.

Ez állítólag csak az utolsó csepp volt a pohárban Kövér László számára, aki megalázónak tartotta azt, hogy a titkosszolgálatok a Pintér Sándor vezette belügyi tárca alá kerültek, továbbá súlyos gondjai voltak néhány miniszter személyével. Ezt az elnökségi üléseken is szóvá tette, forrásaink szerint megtörtént, hogy azzal fordult a kormányfőhöz, hogy „ők a te embereid, nem a mieink”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.