BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még Orbán sem köti majd meg Tarlós kezét

A közelgő főpolgármester-választás toronymagas esélyese, a Fidesz-jelölt Tarlós István azon töpreng, hogy a rendelkezésre álló pénzből a 4-es metró építését vagy inkább a BKV-t segítse-e ki – derül ki a Figyelő e heti számából. Tarlóst Orbán Viktorhoz erős politikai szövetség fűzi, de a főpolgármester-jelölt elmondása szerint a miniszterelnök sosem próbálta megkötni a kezét semmiben, és ez után sem fogja.

Egyre inkább többségben vannak azok, akik nagyon unják már az Orbán-fóbiáról szóló szöveget. Valamit nagyon tudhat Orbán Viktor, ha a fóbia nem akar alábbhagyni – jelentette ki Tarlós István a Figyelőnek arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök olyan jelölteket választ, akik a főpolgármesteri székben nem veszélyeztethetik az ő pozícióját.

Mint mondta: erős politikai szövetség van a miniszterelnök és közte, ugyanakkor Orbán Viktor egyszer sem kötötte meg a kezét az elmúlt négy évben, és szerinte ezután sem fogja.

A politikus szerint a 4-es metró és a BKV ügyében is csődöt hagyott maga után a városvezetés. A kormány nemcsak a Bajnai-kabinet által szerződésben vállalt támogatást akarja megadni a közlekedési vállalatnak, hanem ennél több segítséget is nyújtana. Tarlós István azt is elárulta, hogy jelenleg azt mérlegeli, mire kérjen inkább fedezetet, a metróépítésre vagy a BKV-ra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.