BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős KT-t akar a kormány egyre kevesebb pénzből

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő sajtótájékoztatón elmondta a kormány támogatja, hogy egy erős jogosítványokkal rendelkező Költségvetési Tanács (KT) jöjjön létre. Ezzel szemben az alkotmányügyi bizottsági nem után a gazdasági illetve a számvevőszéki és költségvetési bizottság is támogatta a KT költségvetési támogatását csökkentő javaslatot.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján elmondta, a kormány erős KT kíván létrehozni és emlékeztetett, hogy a Fidesz 2006-os javaslata szerint a KT-t az Állami Számvevőszék elnöke, a jegybankelnök és az államfő egy delegáltja alkotná, és a tanácsnak rendkívül erős jogosultságokat biztosítanának.

Mindeközben elfogadta a gazdasági bizottság és a számvevőszéki és költségvetési bizottság is támogatta Varga József képviselő azon egyéni képviselői javaslatát, a jövő évi költségvetésben a KT működésére előirányzott 835 millióról 10 millióra csökkentené a tanács forrásait. A képviselő korábban elmondta, hogy a KT forrásait szakértők javasolták a számára, ő maga meg sem tudja ítélni, hogy szükséges-e a tanács munkája.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt követően, hogy hétfőn az alkotmányügyi bizottság és a kormány úgy döntött nem támogatja a javaslatot, úgy nyilatkozott, hogy ha a képviselő nem vonja vissza javaslatát akkor a frakció támogatni fogja azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.