BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az embereknek tényleg tetszett Orbán évértékelése

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság majd kétharmada tud Orbán Viktor országértékelő beszédéről. A beszéd társadalmi fogadtatása egyértelműen pozitív: a megkérdezettek háromnegyede tartja a beszédet erősnek, határozottnak, míg kétharmaduk államférfihoz méltónak.

Orbán Viktor február 6-i országértékelője nagy közérdeklődésre tartott számot – mutatja közvélemény-kutatásunk. Minden ötödik megkérdezett látta vagy hallotta részben vagy egészben az értékelőt, míg a megkérdezettek relatív többsége (46%) a hírekben hallott a beszédről. Mindez azt jelenti, hogy a politika iránt érdeklődő magyar társadalom kétharmada információval bír az országértékelővel kapcsolatban.

A közvetítést nyomon követők közül tízből hat gondolja úgy, hogy a miniszterelnöki beszéd hiteles volt, míg a megkérdezettek kétharmada szerint Orbán államférfihoz méltó országértékelést tartott. Leginkább a miniszterelnök érthetőségét és határozottságát értékelték pozitívan a polgárok (a megkérdezettek háromnegyede).

Pártállástól függetlenül kiemelkedően pozitív társadalmi fogadtatása volt a kormányfő által megfogalmazott politikai üzeneteknek. A magyar társadalom több mint nyolctizede egyetért a miniszterelnöknek azzal a helyzetértékelésével, hogy az államadósság az egyik legsúlyosabb veszélyforrás a jövőre nézve (83%). A miniszterelnök által megfogalmazott tennivalók irányát a válaszadók döntő többsége támogatja. A válaszadók több mint kilenctizede egyetért „a munkalehetőséget segély helyett” üzenettel (98%), a „mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes” felvetéssel (97%), valamit Magyarország megújításának céljával (92%). A válaszadók csaknem kétharmada (64%) egyetért azzal, hogy „szükség van egy új alkotmányra, ami lezárja a múltat, és egy új fejezetet nyit az ország életében”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.