BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: A körmünket rágjuk az Orbán-csomag miatt

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor kormánya meghajolt az Európai Unió akarata előtt a médiatörvény és vélhetően a költségvetési kiigazítások tekintetében is, ugyanakkor utóbbiról továbbra sem tájékoztatja a magyar választókat.

A miniszterelnök még januárban egy külföldi lapnak beszélt a költségvetés kiigazításáról. Olyasmit mondott, hogy a gyógyszerkasszában, a nyugdíjrendszerben és a közösségi közlekedésben visszafogják a kiadásokat.  Azóta itthon egy konkrét mondat nem jött ki a száján – olvasható Gyurcsány Ferenc blogjában.

A médiatörvényt itthon keményen támadta az ellenzék és a civil világ. A miniszterelnök rájuk se hederített. Kétharmadunk van és kész – ennyi volt a válasz. Most Brüsszel nyomása alatt mégis meghajolt (és szó sincs arról, hogy "majd akkor módosítunk, ha más EU országok is módosítanak, hiszen nincs kettős mérce").

A miniszterelnök úgy fogalmazott: nekünk, magyar választóknak nem engedett, velünk nem tárgyalt, erőből lenyomott bennünket. Brüsszelnek meghajolt. A JP Morgan elemzői megnyugodtak, mert budapesti látogatásukkor betekintést nyerhettek a kormány reformterveibe. Őket már tájékoztatták. "Mi meg itt ülünk körmünket rágva, hogy hajlandók lesznek-e végre nekünk is mondani valamit" – olvasható a blogban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.