BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tűzi napirendjére a nyugdíjcsomagot az Alkotmánybíróság

A február közepi ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjcsomagot az Alkotmánybíróság, melynek elnöke a minap világossá tette, hogy hónapokba telhet a döntés meghozatala - írja a Népszabadság.

Újabb ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjrendszer átalakítását az Alkotmánybíróság: a ma közzétett, jövő hét eleji (február 14-15.-i) teljes ülés napirendjén ez a téma nem szerepel. Csakúgy, mint a médiatörvény vizsgálata - írja a lap.

Meglepetést ez nem okozhat: az Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter a minap egy vidéki rendezvényen beszélt arról az MTI tudósítása szerint, hogy bár a kijelölt bírák már dolgoznak a határozattervezeteken, ám a törvény terjedelme - itt példaként a médiára vonatkozó jogszabálycsomagot említette Paczolay - illetve a benyújtott indítványok nagy száma miatt nem várható gyors döntés. A testület elnöke arra látott esélyt, hogy heteken belül el tudják kezdeni a beadványok tárgyalását, de a döntéshez szerinte hónapokra lehet szükség.

A lap szerint március végén, esetleg áprilisban születhet döntés az ügyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.