BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Nincs többé ingyen sör, sem pénzkapitalizmus

Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament plenáris ülése előtti felszólalása során számolt be a nemzeti konzultáció újabb fordulójának eredményeiről.

Ez a konzultáció az előzőnél is nagyobb siker volt, 1,140 millió kérdőív érkezett vissza az állampolgároktól. Ebből is látszik, hogy sikeres az újfajta kormányzás, nem az emberek feje felett, hanem a véleményüket meghallgatva hoznak döntéseket - kezdte Orbán Viktor.

- Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a szociális konzultációban. Két szóval lehet összefoglalni az eredményeket: Magyarország felébredt - mondta a miniszterelnök.

Az utóbbi évtizedben nem csak Magyarországon, de a nyugati országokban is megalapozatlan állami juttatásokkal igyekeztek megvenni a szavazatokat, elharapózott a pénzkapitalizmus, az a gondolat. hogy hitelből mindet lehet. A korábbi rendszerekben a kormányzat ingyen sörrel és virslivel igyekeztek szavazatokat szerezni, ez a konzultáció azonban a bizonyíték arra, hogy az ingyen sör és virsli politikájára már nem lehet berendezkedni.

Az emberek rájöttek, hogy a biztonsághoz, jólléthez, gyarapodáshoz dolgozni kell. Erős és széles középosztály képét vetíti előre a szociális konzultáció. Magyarországon dolgozni kell és mindenkinek annyit meg kell tennie, amennyi erejéből telik.

Az emberek szinte egyhangúlag, 91 százalékban támogatják azt, hogy bevezessük a védett kor intézményét. Szintén nagyon magas a támogatása annak, hogy az állam segélyezés helyett munkalehetőséggel támogassa a munkanélkülieket. A munkanélküli segély lefelé vezet, nem segíti az integrációt, az önbecsülést, és nem támogatja a visszakapaszkodást sem.

89 százalék szerint az oktatási rendszernek a munka világához kell alkalmazkodnia, vagyis az állam csak olyan oktatási intézményeket, szakokat támogasson, ahonnan aztán el is lehet helyezkedni. Szintén a többség támogatását élvezi az a javaslat, hogy ismerjék el a gyermeknevelést munkának, különösen abban az esetben, ha a gyermeknevelés mellett komoly munkatörténettel is bír a kismama.

Ugyancsak támogatták az állampolgárok azt az ötletet, hogy a rászorulók a segélyeket és támogatásokat részben kapják meg pénzben és részben juttatás formájában. Egyetlen állampolgár sem szeretné, hogy az ő adóforintjaiból fizetett segély a kocsmába vagy a játékgépekbe vándoroljon.

86 százalék támogatja a közüzemi szolgáltató magánintézmények visszaszorítását, hiszen az ő extraprofitjuk miatt sokan nem tudják fizetni a havi rezsijüket. Kétharmad támogatja, hogy segítsük a devizahiteleseket, tartozásuk visszafizetésében - mondta Orbán. Az emberek tenni és küzdeni akarnak a jövőjükért. Az állampolgárok munkából akarnak megélni, boldogulni és gyarapodni, a politikától pedig azt várják el, hogy ebben támogassa őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.