BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roke rombolni kezdett - Leállt több Toyota-gyár

A Roke nevű tájfun több mint 200 kilométer/órás sebességgel mozog észak felé, a szakértők szerint Fukusima tartományban és a fővárosban is jelentős károkat okoz majd.

Ez már az idei évszak tizenötödik tájfunja és valószínűleg az egyik legsúlyosabb is. A "Roke" óránként több mint 200 kilométeres sebességgel közeleg a japán főváros felé, és eddig már öt embert megölt.

A japán főváros meteorológiai intézete szerdán figyelmeztette a legnagyobb japán sziget, Konsu lakosságát, hogy áradásokra, viharokra és földcsuszamlásokra lehet számítani. "Minden lakost a legnagyobb éberségre szólítunk fel" – hangoztatta Oszamu Fudzsimura, a japán kabinet titkára. A vihar azonban Fukusima tartományban is károkat okozhat. Az atomerőművet üzemeltető Tepco szóvivője bejelentette, hogy a fukusimai Daiichi üzemben valamennyi munkát leállítottak, veszély egyelőre nem áll fenn - jelenti az AFP.

Japán számos részében már összeomlott a közlekedés. Több mint 270 belföldi légijáratot már töröltek, több autópályát lezártak és a vasúti összeköttetésben is fennakadások vannak. Az időjárási katasztrófa miatt a Toyota autógyár 15 belföldi üzeme közül 11-ben leállítottak a termelést. Az Aicsi prefektúrában található üzemek leállást követően a Toyota nem számít újabb leállásokra, a három fennmaradó gyárat nem érinti a tájfun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.