BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Le Monde: Magyarország a nacionalizmus modellje

Magyarországnak a helyes iránytól való eltérése aggasztja Washingtont címmel és Orbán Viktor miniszterelnök hatalomban tartását szolgálja az új választási törvény alcímmel írt publicisztikát Joelle Stolz a Le Monde francia napilapban.

Az "Európai Bizottság nem az egyedüli, amely aggódik a Magyarországon folyó tekintélyuralmi kurzus" miatt. Magyarország mint a "nacionalizmus modellje" tűnik fel az adósságválság által meggyengített Európában.

Az Egyesült Államok a demokratikus elvek nevében szintén aggódik a magyar helyzet miatt - állapítja meg Stolz, hivatkozva Hillary Clinton külügyminiszter decemberi levelére.

"Washington azonban egyre határozottabban szokta megfogalmazni aggodalmait." A cikkíró részletesen beszámolt a Barroso-levélről és Orbán Viktor válaszáról is.

Stolz hozzáfűzte, hogy "az Európai Parlament bizonyos tagjai azt tervezik, hogy kérni fogják a Lisszaboni Szerződés hetedik cikkelyében foglalt eljárás alkalmazását Magyarország ellen."

"Orbán az euróválság árnyékában feltalálja a tekintélyelvű demokráciát" - idézte Stolz az EP zöld frakciójának társelnökét, Daniel Cohn-Bendit-ot a cikk zárásaként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.