BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó a tüntetésről: mindenki végzi a saját munkáját

Magyarország egy demokratikus jogállam, szabad ország - jelentette ki a hétfő este az Operaháznál tartott tüntetésre reagálva a miniszterelnök szóvivője.

 Szijjártó Péter kedden újságírók előtt azt mondta: a Fidesz jelenlegi vezető politikusai közül többen is azért küzdöttek az 1980-as évek végen, az 1990-es évek elején, hogy a rendszerváltás nyomán demokrácia legyen az országban, és az emberek élhessenek alapvető demokratikus jogaikkal, így például a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságjogával. A hétfői napon is ez történt - mondta.

Mint fogalmazott, mindenkinek megvolt a saját munkája: a kormánynak, hogy "méltó módon útjára bocsássa" az új alaptörvényt, másoknak pedig az, hogy ez ellen tiltakozzanak. A legfontosabb, hogy "biztosítsuk annak lehetőségét, ki-ki elvégezze a saját munkáját, ebben ne akadályozzuk egymást" - tette hozzá a szóvivő, megjegyezve: ez így is történt, mindenki élt a demokrácia adta jogaival.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.