BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vlagyimir Putyin Merkelhez utazik

Vlagyimir Putyin orosz elnök április 7-8-án munkalátogatást tesz Németországban Angela Merkel szövetségi kancellár meghívására.

Putyin és Merkel közösen vesznek részt az idei Hannoveri Vásár ünnepélyes megnyitóján, amelyen idén Oroszország a fő partner ország. A RIA Novosztyi jelentése szerint az Oroszországban működő német vállalatok általában pozitívan értékelik az ottani piaci helyzetüket. Ezt Rainer Lindner, a Deutsche Wirtschaft keleti bizottságának ügyvezetője jelentette ki.

A megkérdezett német vállalatok idén több mint 800 millió euró értékben készülnek befektetéseket megvalósítani Oroszországban. Jelenleg mintegy 6300 német vállalat működik az orosz piacon Ám a német cégek azt is szóvá tették, hogy az üzletkötéseknél negatívumként jelentkezik az oroszországi korrupció, a vámszabályok és a műszaki előírások tökéletlensége. A felmérésben részt vevő valamennyi német cég utalt arra is, hogy növekedett a protekcionizmus egy egész sor ágazatban, ami a WTO-normáknak nem felel meg. Ugyanakkor Michael Harms, a német-orosz külkereskedelmi kamara elnöke megjegyezte, a német vállalatok becslése szerint a német-orosz termékforgalom értéke idén 15 százalékkal fog növekedni és meghaladja a 80 milliárd eurót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.