BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Franciaországban minden negyedik fiatal munkanélküli

1999 óta idén első ízben történt meg a múlt év utolsó negyedében, hogy Franciaországban a munkanélküliek aránya meghaladta a tíz százalékot.

A párizsi statisztikai hivatal jelentése szerint az állástalanok aránya az év utolsó három hónapjában 10,2 százalék volt, 0,3 százalékkal magasabb, mint az előző negyedévben, és 0,8 százalékkal meghaladva az előző évi azonos időszakban mért szintet. A statisztikai hivatal szerint Franciaországban 2,9 millióan voltak munkanélküliek.

A munkanélküliség különösen a fiatalokat sújtja: a keresőképes 15-24 év közötti franciák 25,7 százalékának nincs munkája, ami új rekordnak számit. Pedig Francois Hollande elnök újévi beszédében még megerősítette, hogy az idei év végéig megállitja a munkanélküliség növekedését. Újabban azonban óvatosabban nyilatkozott a gazdasági növekedésre vonatkozó prognózisokra tekintettel. Az Európai Bizottság erre az évre csak 0,1 százalékos növekedést jósol Franciaországnak. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.