BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas robbanás Texasban, több mint százan sebesültek meg

Hatalmas robbanás történt magyar idő szerint röviddel éjfél után a texasi Waco közelében, egy műtrágyagyárban.

A Fox News amerikai tévé jelentése szerint a katasztrófának halálos áldozatai vannak, a sebesültek száma meghaladja a százat.

A robbanás a Wacotól mintegy 20 mérföldnyire lévő, mintegy 2800 lakosú Westben, a West Fertilizer gyárban történt.

Egyes jelentések szerint t a halálos áldozatok száma több tucat is lehet, de a Fox News nem erősítette meg e hírt. A BBC News jelentése szerint több tucat házat és épületet rombolt le a robbanás, több még délelőtt is égett.

Úgy tudni, hogy sokan az épületek romjai között rekedtek, és több tűzoltó pedig eltűnt a munka során. A város felét evakuálták.

A Waco Tribune-Herald című lap értesülése szerint a tűzoltók éppen el akarták oltani a gyárban támadt tüzet, amikor a robbanás történt.

Egy szemtanú szerint az egész úgy hangzott, mintha bombák robbantak volna, egészen közel. Egy másik szemtanú szerint a robbanást húsz kilométerre is hallani lehetett.

Rick Perry, Texas állam kormányzója közleményben tudatta, hogy figyelemmel kísérik a fejleményeket és információkat gyűjtenek, miközben újabb részletek válnak ismertté a katasztrófával kapcsolatban.

A Fox News emlékeztet arra, hogy 2001-ben egy robbantás, amely a franciaországi Toulouse-egyik vegyigyárában történt, több mint 31 halálos áldozatot követelt, és a sebesültek száma meghaladta a kétezret.

A robbanás tíz nappal az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-én végrehajtott terrortámadás után történt, és akkoriban olyan félelmek támadtak, hogy a két robbanás között kapcsolat volt. A 2006-ban kiadott jelentés hanyagságnak tudta be a franciaországi robbanást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.