BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beállnak a pártok a trafikos népszavazás mögé?

A parlamenti pártok segítségét kérte a trafikos népszavazáshoz szükséges aláírások összegyűjtésében a kérdést benyújtó Bíró Zoltán.

„Amennyiben a pártjuk csatlakozna az aláírásgyűjtéshez, akkor én tudomásul veszem azt, hogy ezt nem önzetlenül teszik. Hozzájárulok, hogy az aláírásgyűjtés során a pártok a saját logóikat, elnevezésüket és jelmondataikat is használják” – fogalmaz a nemzetinepszavazas.hu oldalon Bíró Zoltán. A Fideszt arra kérte, hogy a rezsicsökkentéses aláírásgyűjtő ívek mellé rakják oda a trafikmutyi-törvényt érintő két népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő íveit is. A trafikosokat pedig arra kérte, hogy zárják be a trafikjukat, ezzel segítve azt, hogy az új rendszer minél hamarabb összeomoljon.

Bíró Zoltán jelenleg a hitelesített aláírásgyűjtő ívekre vár, mert a Magyar Közlöny még nem hozta nyilvánosságra a Kúria döntését. A két népszavazás arról szólna, hogy az árrés 10 helyett 3 százalék legyen, illetve a dohányboltban csak dohányt lehessen árulni. „Bármelyik pillanatban kezdődhet az aláírásgyűjtés. Amint megjelenik a magyar Közlönyben a bírósági döntés, mi postán kiküldjük az ívet a népszavazás kezdeményezőjéhez. Négy hónap alatt kell 200 ezer aláírást összegyűjteni” – mondta lapunknak Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.