BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kozákok gondoskodnak a szocsi téli olimpiai játékok biztonságáról

A februárban Szocsiban rendezendő téli olimpiai játékok rendjéért és biztonságáért  Dél-Oroszországból származó kozákok gondoskodnak majd - értesült a RIA Novosztyi hirügynökség a kubáni kozák hadsereg szóvivőjétől. 

A szervezet az észak-kaukázusi Krasznodar régió kubáni területén működik. A szóvivő szerint 410 kozák már megérkezett az olimpia városába. Ők gondoskodnak majd a sportolók, a külföldi delegációk és a turisták biztonságáról. Az orosz hírügynökség megjegyzi, a krasznodari régió az első olyan régió Oroszországban, ahol 2012 szeptembere óta kozák egységek rendőrséghez hasonló feladatokat töltenek be.

Kezdetben 1000, majd 1500 kozák működik együtt a rendőrséggel a rend fenntartásában. Feladatuk körébe tartozik személyi igazolványok vizsgálata és a törvényt megszegők átadása a rendőrségnek. Közben az Itar-TASZSZ azt jelentette, hogy az orosz szövetségi légiszállítási hatóság arra utasitott mkinden orosz repülőteret, hogy a terrorista cselekmények lehetősége miatt tiltsák meg bármilyen folyadék felvitelét a repülőgépek fedélzetére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.