BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Krími válság: Obama üzent Putyinnak

Barack Obama amerikai elnök a CBS-nek adott interjújában elmondta, szokatlannak tartja, hogy az ukrán határ közelében nagy létszámú orosz csapatok állomásoknak és lehetségesnek tartja, hogy Putyin "félreérti az amerikai külpolitikát".

Az amerikai elnök Barack Obama arra szólította fel Moszkvát, hogy vonja vissza a fegyveres erőket az orosz-ukrán határtól és kezdjék el a tárgyalásokat.

A CBS-nek Obama azt nyilatkozta, hogy az orosz csapatok összevonásának célja az lehet, hogy ráijesszenek Ukrajnára, de könnyen elképzelhető az is, hogy további terveik vannak. Kiemelte, hogy a feszültség mérsékléséhez Oroszországnak feltétlen vissza kellene vonnia csapatait a határtól.

Obama hozzátette, Vlagyimir Putyin orosz államfőnek nem kéne a hidegháborúban alkalmazott gyakorlatokhoz visszatérnie, és lehetséges az is, hogy az államfő félreérti a Nyugatot és az amerikai külpolitikát is.

Két amerikai tisztségviselő eközben a CNN-nek azt nyilatkozta: körülbelül 40 ezer orosz katona állomásozik az ukrán-orosz határnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.