BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Polgárháborúról beszélt Putyin, amikor felhívta Merkelt

Molotov-koktéllal a kézben nem nehéz megjósolni, hogy tűz lesz - sokaknak juthatott ez eszébe, amikor Vlagyimir Putyin felhívta Angela Merkelt, hogy figyelmeztessen, Ukrajna polgárháború közelébe került. Az oroszokat támogatók azt állítják: az ukrán kormány erőszakkal verné le a békés tüntetőket.

Ukrajna a polgárháború szélén áll - erre figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkelt. Persze nem az orosz provokációkra gondolt, amikor felhívta a német kancellárt: mint mondta, az ukrán hadsereg veszélyezteti a helyzetet azzal, hogy támadást indított az oroszbarátok ellen.

Putyin az ukrán hadsereg lépéseit úgy írta le, mint alkotmányellenes erőszakot, amely elnyomná a békés tüntetőket. Az ukrán vezetés - ahogy Washington is - tényként kezeli, hogy a kelet-ukrajnai lázadásokat az orosz kormány szítja. Oroszország ezt következetesen tagadja, szerintük a helyiek tüntetnek csak.

Oroszország, Ukrajna, az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetői holnap ülnek le tárgyalni Genfben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.