BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ugyanazért az elismertségért a nőknek többet kell tenniük

Magyarországon a nőknek többet kell letenniük az asztalra, hogy ugyanazt az elismertséget elérjék, mint egy férfi – mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. Kormányzati kapcsolatok és PR vezetője a Világgazdaság Nők az üzleti csúcson című konferenciájának Sikeres nők a sikerhez vezető útról című panelbeszélgetésen.

„Szerintem egy nő számára a sikert nem jelentheti csak a munka. Egy nő, akkor sikeres, ha van magánélete, és a gyerekekkel is jó a kapcsolata. Úgy gondolom, hogy a munkahelyi sikerek mellett meg kell találni a magánéleti sikereket, én például nemrég vizsgáztam vitorlázásból” – emelte ki Beke Zsuzsa. Idézet Coelho egyik könyvét, amely szerint az az ember sikeres, aki a kudarcélményeket is helyén tudja kezelni, fel tud állni azokból, nem retten vissza a nehézségektől.

"Nagyon szeretek kajakozni, így jelenleg még komoly áldozatot, lemondást nem követel tőlem a sport. A világversenyeken való szereplés nagyon jó élmény, ami függővé teszi az embert, hogy újabb sikereket érjen el” – mondta Kozák Danuta, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó. A londoni olimpia után így azt tűzte ki célul, hogy ismét nyakába akaszthassák az aranyérmet. Ezért most a riói olimpiára koncentrál, azonban 2016 után már adna egy kis pihenőt magának, hogy ne csak a kajak töltse ki az életét. Arra a kérdésre, hogy a sikeres nők mögött állnak-e férfiak, azt mondta, hogy párja az edzője, amely nagy pluszt jelent számára.

Rácz Zsuzsa, az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv szerzője arról beszélt, hogy az írói lét nagyon nagy szabadságot ad, mióta viszont együtt dolgozik a Richterrel a Terézanyu Klubon és az Aranyanyu Díjon, azóta fegyelmezettebbnek kell lennie, ami lemondásokkal is együtt jár. „A siker ára a kiégés lehet. Komoly veszélynek érzem, hogy nem vagyunk tisztában a kiégés jeleivel, erre oda kellene figyelni. Nagyon fontos, hogy amit elértünk sikert, annak tudjunk is örülni. Sokszor én sem tudok megállni, ilyenkor időről időre vissza kell terelnem magam a helyes útra” – emelte ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.