BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hónapokon át húzódhatnak a tárgyalások Irán atomprogramjáról

Irán és a nyugati tárgyalásópartnerei egyeztetése legrosszabb esetben akár november 25-éig is elhúzódhat, ami a genfi egyezmény életbelépésének évfordulója - jelentette be egy magasrangú iráni diplomata.

Véleménye szerint az eredetileg megadott július 20-i határidő előtti utolsó napok a legideálisabbak arra, hogy jelentős előrelépést érjenek el az ügyben, de valószínűbbnek látja a tárgyalások meghosszabbítását.

Mohamed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter úgy látja. több idő szükséges a döntéshez, és nem fogják tudni betartani a július 20-i határidőt. John Kerry amerikai külügyminiszer pedig elmondta: már történt kézzelfogható előrelépés, de még mindig megmaradtak a legnagyobb ellentétek. Természetesen mindent megtesznek a határidő betartása érdekében, de egyre valószínűbb a csúszás - mondta a diplomata. A tárgyalások során Irán növelni akarja urándúsítását, a nyugati hatalmak pedig attól félnek, hogy atomfegyver előállítása a cél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.