BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszegték a palesztinok a tűzszünetet: gránátok csapódtak be Izrael területén

Az ötórás humanitárius tűzszünet alatt három palesztin aknagránát csapódott be izraeli területre. A lövedékek szerencsére lakatlan területen értek földet.

Legalább három aknagránátot lőttek Gázából Dél-Izraelbe csütörtök reggel, körülbelül 2 órával azután, hogy átmeneti tűzszünetet rendeltek el. A lövedékek végül nyílt területekre csapódtak be, az izraeli hadsereg eddig nem jelentett sérültekről - írja a CNN.

Robert Serry, az ENSZ közel-keleti különleges koordinátorának kérésére csütörtökön ötórás tűzszünetet tartottak a felek, hogy a Gázai övezet lakossága élelmiszerekhez és gyógyszerekhez jusson.

Izrael korábban azt közölte, hogy tiszteletben tartja a tűzszünetet, viszont abban az esetben, ha Gázából bármilyen támadást észlelnek, akkor ők sem fognak tétlenül ülni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.