BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra budapesti olimpiáról ábrándoznak - 2028 lehet az újabb cél

Ha mindenki egy irányba húz, Budapest hiteles, versenyképes pályázóként szállhat harcba a 2028-as olimpia megrendezéséért – mondta a Napi Gazdaságnak Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Szerinte "ha megvan a kormányzati szándék, a fővárosi önkormányzattal együttműködve olyan infrastrukturális fejlesztési tervet kell kidolgozni, amely hiteles pályázóvá teszi Budapestet. Ha a cél 2028, akkor 2019-ig kell összerakni az anyagot, akkortól várja ugyanis a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a pályázatokat".

Budapesti olimpia rendezése már korábban is felvetődött az elmúlt években, 1896 és 1960 után újra: a 2012-es rendezés tervéből annyira nem lett semmi, hogy a pályázatot sem adták be, ahogy a 2020-as tervek is maradtak a lelkesedés szintjén. Ehhez kapcsolódott a budapestiolimpia.hu oldal, ahol még most is látszik a visszaszámlálás: mínusz 340 nap múlva eldől, hogy lesz-e Budapesten olimpia 2020-ban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.