BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat és fél milliárdos stadionépítés Miskolcon, a megye1-es csapat pályáját is felújítják

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere bejelentette: összességében hat és fél milliárd forintos beruházásra kerül sor, amellyel új stadont kap a Diósgyőr - írta a Nemzeti Sport Online. Szigorú időrend készült annak érdekében, hogy az építkezés idején is Miskolcon legyenek a meccsek. Az MVSC-pálya (ez a város másik, jelenleg megye 1-es csapata) ötezer nézőt befogadó stadion lesz világítással, eredményjelzővel, itt játssza a DVTK a hazai meccseit a következő szezonban.

"Letisztult és funkcionális stadion épül. A koncepciótervet október tizennyolcadikáig kell elfogadni, az engedélyezés decemberre várható. A kivitelezés a szezon vége után azonnal elindul, az átadás két év múlva lesz. A diósgyőri munkák kezdetével együtt elkezdődik az MVSC-pálya fejlesztése.”

Vígh László, stadionfejlesztésért felelős miniszteri biztos az elhangzottakhoz hozzátette, másfél éve zajlik a diósgyőri stadion építésének előkészítése, a létesítmény 15 ezer néző befogadására lesz képes.

A miskolci beruházást sokan azért kritizálták, mert a pletykák arról szólnak: a stadion mellett lévő, gettósodott utcákat azért bontják le a lakókat kiköltöztetve, hogy elférjenek a parkolók.

A Diósgyőr jelenleg ötödik helyen áll az NB I-ben, hat meccs után veretlenül. Idén nyáron az Európa Liga harmadik selejtezőköréig jutott el (az EL-selejtezőkbe a kupadöntő veszteseként jutott el, miután a győztes Újpest az anyagi problémák okozta céges átszervezés miatt nem indulhatott). Az első selejtezőfordulóban a máltai Birkirkarát 2-1, 4-1-es összesítéssel, majd a bolgár Liteksz Lovecset 2-0, 1-2-vel búcsúztatta el. A harmadik selejtezőkörben estek ki, az orosz Krasznodar előbb 5-1-re, majd 3-0-ra verte őket. Az MVSC, amelynek a pályáját szintén NB I-kompatibilissé teszik, a megye 1 tizenkettedik helyén áll, öt meccsen egy győzelemmel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.