BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszázötven embert szállítottak le egy vonatról Győrben

Kétszázötven embert szállítottak le egy railjetről Győrben - írta a Kisalföld.hu. A portál úgy tudja: valószínűleg koszovói menekültekről van szó, akiknek okmányaik nagyrészt nincsenek, csak bécsi kirándulójegyük.

A győri vasútállomás egy részét lezárta a rendőrség, a mintegy 250 ember nem hajlandó elmenni onnan, ha nem utazhatnak tovább Bécs, illetve München felé. A koszovói konzul délután kettő előtt nem sokkal érkezett a helyszínre. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: huszonketten együttműködtek a rendőrséggel, őket előállították tiltott határátlépés kísérlete miatt. Münchenbe szólt a jegyük, és azért is ragaszkodnak ahhoz, hogy tovább utazhassanak, mert ők ezt kifizették.  Közben Szombathelyről készenléti rendőrök érkeznek Győrbe.

Sipos Anikó, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal megbízott igazgatója közölte: egyedi elbírálás alapján nézik meg, hogy ki hova kerülhet, úgy fogalmazott, elvileg minden menekültet el tudnak helyezni. Arra várnak, hogy a rendőrség átadja az ügyet.

A Kisalföld.hu információja szerint további 50 embert már Tatabányán leszállítottak a vonatról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.