BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iránnal való rossz megállapodástól tart a nemzetbiztonsági tanácsadó

Egy rossz megállapodás Iránnal rosszabb volna, mint ha egyáltalán nem születne megállapodás - jelentette ki az Iszlám Köztársaság nukleáris programjáról folytatott tárgyalásokról Susan Rice amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az Egyesült Államok legnagyobb Izrael-párti lobbicsoportjának éves washingtoni konferenciáján hétfőn.

Rice hangsúlyozta, hogy egy atombombával rendelkező Irán egyaránt fenyegetés volna Izrael és az Egyesült Államok számára, és megismételte, hogy Washington megingathatatlanul elkötelezett Izrael biztonsága mellett, és ez Barack Obama elnöknek is személyes ügye.

Óva intette az amerikai kongresszust attól, hogy a Teherán és a nagyhatalmak között folyó tárgyalások alatt újabb szankciókat fogadjon el Irán ellen, mert szerinte egy ilyen beavatkozás veszélyeztetné a diplomáciai erőfeszítéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.