BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetemi túszdráma: már 147-re nőtt az áldozatok száma

147-re nőtt a halálos áldozatok száma a kenyai túszdrámába. Tegnap az első hírek még arról szóltak, hogy legalább hetven túszt öltek meg az iszlamista al-Sabab fegyveresei egy kenyai egyetemen.

A Garissa egyetemről több, mint ötszáz tanulót mentettek ki, legalább 79 sérültről tudnak. A kenyai belügyminiszter, Joseph Nkaiserry azt nyilatkozta: négy támadót megöltek. A korábbi hírek arról szóltak, hogy öt fegyveres támadta meg az egyetemet. A biztonsági erők még keresik, hogy bujkálhatnak-e valahol támadók.

A miniszter szerint 90 százalékos biztonsággal jelenthető ki, hogy már nincs veszély.

A KKM jelenlegi ismeretei szerint magyar állampolgár nem tartózkodik a tartományban, így a támadásnak vélhetően nincs magyar áldozata. A minisztérium a kenyai magyar nagykövetség segítségével folyamatosan nyomon követi a jelenleg is zajló eseményeket - olvasható a tárca közleményében.

A BBC szerint a támadók a muszlim diákokat elengedték és csak a keresztényeket tartották fogva. Más források szerint válogatás nélkül gyilkoltak. Az egyetemet mindössze két rendőr őrizte.

Ugyanez a terrorista csoport volt az, amely két évvel ezelőtt Nairobiban, Kenya fővárosában támadott meg egy bevásárlóközpontot. Annak az akciójuknak 67 halálos áldozata volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.