BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új börtönök építésére negyven önkormányzat ajánlotta fel telkét

Negyven önkormányzat ajánlott fel telket új börtön építésére, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP)megkezdték a pályázatok értékelését - tájékoztatta a BVOP hétfőn az MTI-t.

A BVOP közleményében azt írták, hogy a március 31-ei határidőig negyven pályamű érkezett, már tart a pályázati anyagok szakmai értékelése, eredményhirdetés pedig májusban várható.

A Belügyminisztérium pályázati felhívásban keresett a dél-dunántúli, a dél-alföldi, az észak-alföldi, az észak-magyarországi, valamint a közép-magyarországi régióban új börtön építésére alkalmas területet.

A tárca felhívása szerint az 500 fogvatartottat befogadó büntetés-végrehajtási intézetekben foglalkoztatott 250 ember legalább 25 százaléka felsőfokú végzettségű lesz. A börtönöket 2017-ben kezdik építeni, és 2018-ban vagy 2019-ben kezdhetik meg működésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.