BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kövér László: Csali a bevándorlási kvótarendszer

A bevándorlási kvóta bevezetése Európa azon törekvését szolgálja, hogy a nemzetállamokat az Európai Unió bürokráciája alá, kvázi tartományi státusba rendeljék - jelentette ki Kövér László. Az Országgyűlés fideszes elnöke a Napi Gazdaságnak arról is beszélt,hogy keresztényi alapon nem híve a halálbüntetésnek, de elfogadhatatlannak tartja, hogy bármi tabutéma legyen.

A menekültstátusra jogosult létszámot nevetségesen alacsony, húszezres kvótában határoznák meg, amelyből Magyarországra mindössze 307 fő jutna, miközben az év első három hónapjában már 43 ezer menedékkérelem érkezett -  jelentette ki Kövér László a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

Kiemelte: "Valójában nem menekültkérdésről van szó. A fehér ember által meghatározott európai modell és mutációinak elterjedésével létrejött globális civilizáció válságjelenségeivel állunk szemben. A menekültproblémát nem fogjuk tudni megoldani a következő harminc évben, ha figyelembe vesszük a demográfiai mutatókat, a kibocsátó térségek – Afrika, a Közel-Kelet, valamint Ázsia – népesedését, illetve az európai adatokat".

"Ez a kvótarendszer csupán csali, amivel horogra akarják akasztani a tagállamokat, hogy az uniót a föderalizáció irányába tereljék" - jelentette ki. A házelnök a halálbüntetésről úgy nyilatkozott, keresztényi alapon gondolkodik erről, véleménye szerint az élet szentsége nem engedi meg azt, hogy mások életét elvegyék.

Azoktól, akik ma nem keresztény alapon támadják a kormányfő felvetését, várja, hogy legyenek következetesek, és az eutanázia valamint az abortusz kérdésében is hasonlóan karakteres és radikális álláspontot foglaljanak el. Szerinte nem fogadható el, hogy erről vitatkozni se lehessen, "hiszen ha elfogadjuk, hogy vannak tabu kérdések, akkor eljuthatunk odáig, hogy Európában lassan törvényi tilalma is lesz a vitának" - mondta a Napi Gazdaságnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.