BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: bakot lőttünk az internetadóval

Mindaz, amit az elmúlt években tettünk, új gazdaságpolitikai mechanizmusnak tűnik - mondta Orbán Viktor az elmúlt öt évet értékelő beszédében.

A miniszterelnök szerint az adórendszer volt a siker kulcsa, ezt pedig meg kell védeni, mert igazságos és eredményes egyszerre.

Orbán arról is beszélt: kockázatos döntés volt Matolcsy Györgyöt felkérni MNB-elnöknek, mert így a "kormányzat legkreatívabb" tagját kivette a kormányból, de jónak bizonyult a döntés. A kormányfő hosszabban dicsérte a devizahitelek forintosítását is.

Ami a közmunkát illeti: Orbán szerint egy tüntetésen érezte azt, hogy vége a rendszerváltás időszakának. Egy faluban tüntettek azért, hogy legyen munkalehetőség segély helyett - hozta fel a példát a kormányfő.


A külpolitikai mindig is szellemi bátorságot igényelt - fogalmazott a miniszterelnök. Szerinte "a régi világ sémái használhatatlanná váltak".

A végveszélyból összefogás lett, abból pedig kétharmados választási győzelem - így idézte fel Orbán 2010-et. Ám "mi, magyarok megbirkóztunk a lehetetlennek tűnő kihívással". Aki korábban gúnyolta az unortodox módszereket, az már az iránt érdeklődik, hogy miképp csinálta ezt a fejlődést Magyarország - álíltotta.

"Néhány termetes bakot is lőttünk" - fogalmazott a kormányfő. Ilyet hibának nevezte a netadó ötletét.

Az EU-val és a NATO-val lehet vitázni, de harcolni kell azok ellen, akik kilépnének - mondta Orbán. "Ez a családunk, jobbítani lehet, de elhagyni nem" - folytatta.

Orbán szerint eljött az ideje, hogy megvalósítsuk közös célunkat, a polgári berendezkedést. Erről annyit mondott, hogy emberléptékű politika kell, biztosítani a jólétet és megvédeni az embereket a mindennapi bizonytalanságoktól, valamint hogy "Magyarország legyen magyar ország".

Ma már nem az erő a legfontosabb, a kormányzás kulcsa a figyelem - fogalmazott a kormányfő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.