BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Münchenben tapssal fogadták a menekülteket

Megérkezett szombat délután a müncheni főpályaudvarra a második különvonat, amely Magyarországról indult menedékkérőket szállított Ausztriából.

A főpályaudvaron összegyűlt emberek tapssal fogadták a vonatról leszálló menedékkérőket - számolt be online kiadásában az Abendzeitung című müncheni lap, amely szerint a pályaudvaron spontán látogatást tett Reinhard Marx, München és Freising érseke, a német katolikus püspöki kar elnöke.

Az érsek hangoztatta: nem szabad hagyni, hogy bárki is meghaljon "Európa határainál".

A bajor hatóságok szerint szombaton 5 ezer és 7 ezer között lehet a Magyarországról érkező menedékkérők száma.

Az újabb különvonatok nem mind a müncheni főpályaudvarra érkeznek majd. A müncheni keleti pályaudvarra (Ostbahnhofra) is irányítnak szerelvényeket, és onnan más bajor városokba vagy más tartományokba indulnak majd vonatok menedékkérőkkel, akiket így az egész országban szétosztanak a tartományok közötti tehermegosztás rendszere alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.