BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Népszavazást is kezdeményezhet a kormány

Kormányzati illetékesek nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár a kvótarendszerről, akár az EU úgynevezett hot spotjairól népszavazást írjanak ki - írta az Origo. A portál szerint mégsem a szerb határra tervezett, Magyarország felé zárt új tranzitzónákban fognak ítélkezni a bírók a menedékkérelmekről.

Nem a tranzitzónákban fognak ítélkezni a bírók a magyar-szerb határon a menedékkérelmekről, hanem Szegeden - értesült az Origo.

A portál szerint a magyar kormány a következő hetekben-hónapokban élesen ellenezni fogja, és minden jogi lehetőséget kihasznál arra, hogy az európai szervezetek ne tudják az országra kényszeríteni az úgynevezett hot spotok felállítását. A hot spotok több tízezres nyílt menekültállomások lennének,  így abból bárki bármikor szabadon elmehetne.

Kormányzati illetékesek nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy akár a kvótarendszerről, akár a hot spotokról népszavazást írjanak ki, ha az unió ezeknek a bevezetését Magyarországra kényszerítené. Orbánék bíznak abban, hogy a kötelező kvótarendszer bevezetését a nyár eleji helyzethez hasonlóan meg lehet akadályozni, és érvényben maradna az önkéntes befogadás rendszere - tették hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.