BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat, menekülteket szállító busz indul a magyar határ felé

Belgrádból szombaton a tervek szerint 61 autóbusz indult volna a magyar határhoz közeli Szabadka és Magyarkanizsa felé - közölte Dragan Savic, a belgrádi buszpályaudvar vezetőjének helyettese az MTI tudósítójával.

Belgrádból Szabadkára szombaton a tervek szerint 21 menetrend szerinti és 15 rendkívüli járatot indítottak volna, ám eddig két autóbuszra nem volt szükség, éjfélig azonban még indítanak további autóbuszokat. Magyarkanizsára összesen 25 autóbusz indul éjfélig, 7 menetrend szerinti és 18 rendkívüli járat. A menetrenden kívüli járatok száma napról napra, az igényektől függően változik - mondta Dragan Savic.

A legtöbb járat 17:45-kor indult el egyszerre, akkor Magyarkanizsára 11 autóbusz, Szabadkára pedig 6 jármű indult, az ezekkel útra kelt migránsok így 20 és 21 óra között már a határ menti településekre érnek.

A Közel-Keletről érkező migránsok a belgrádi buszpályaudvar környékén található parkokban várakoznak az autóbuszokra. A parkok sátortáborokká váltak, az éjszakai intenzív esőzés alatt azonban a legtöbb sátor beázott, a migránsok a közeli parkolóházakba húzódtak be, ott azonban nem volt hely mindenki számára, így sokan a szabad ég alatt éjszakáztak. A parkokban sok a kisgyerekes család, a segélyszervezetek becslése szerint több mint húsz két év alatti gyerek van jelenleg is a sátortáborban.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter szombaton azt közölte, hogy csak az idén több mint 120 ezer migráns vonult át Szerbián.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.