BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rogán az emberek miatt szeretne miniszter lenni

Két választás között is közelebb kell vinni az emberek véleményét a kormányzáshoz - ezt tartja legfontosabb miniszteri feladatának Rogán Antal.

Két választás között is közelebb kell vinni az emberek véleményét a kormányzáshoz - ezt tartja legfontosabb feladatának Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője, aki a parlament igazságügyi bizottságának ülésén, miniszterjelölti meghallgatásán beszélt terveiről.

A fideszes politikus szerint az elmúlt öt és fél év kormányzása során akkor hoztak jó döntéseket, ha meghallgatták az emberek véleményét, és akkor döntöttek rosszul, amikor ezt kihagyták.

A munkamegosztásról Rogán Antal elmondta: Orbán Viktor Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterre támaszkodik az államigazgatás irányításában, rá pedig abban, hogyan lehet eljuttatni az emberek véleményét a kormányzásba. Szerinte az utóbbi egyik legfontosabb eszköze a nemzeti konzultáció, ezért - mint azt megerősítette - a kabinetirodán létrejön majd a nemzeti konzultációs központ.

Aki propagandáról beszél, alábecsüli a magyar embereket. A magyar embereket nem lehet befolyásolni, de a magyarok igényt tartanak arra, hogy elmondhassák a véleményüket - fogalmazott.

A kormányzati reklámköltések csökkentésével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy míg 2006-2010 között az állam listaáron 84 milliárd forintot költött reklámcélokra, addig 2010-2014 között ennél 3,5 milliárd forinttal kevesebbet.

A vitát követően az igazságügyi bizottság papírforma szerint 7 kormánypárti igen szavazattal, 4 ellenzéki nem ellenében támogatta Rogán miniszteri kinevezését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.