BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási rekord a briteknél: 1971 óta nem volt ilyen

Hét éve nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, a foglalkoztatottsági ráta pedig minden eddigi rekordot megdöntött.

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a szeptemberrel zárult negyedévben átlagosan 5,3 százalék volt a bejegyzett állástalanok aránya; ez 2008 második negyedéve óta a legalacsonyabb. A tavalyi harmadik negyedévben még 6,0 százalék volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.

Az ONS adatai szerint a rendszeres fizetett munkát végzők száma 31,21 millió, ez a 16 és 64 év közötti lakosságon belül 73,7 százalékos foglalkoztatottságnak felel meg.

Ez a legmagasabb foglalkoztatottsági ráta a brit gazdaságban azóta, hogy az ONS 1971-ben elkezdte a jelenlegivel összehasonlítható módszertan alapján mérni a mutatót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.