BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár: a kormány bezárná a befogadóállomásokat a déli határnál

A kormány jövő szerdán tárgyal a déli határ mentén található befogadóállomások bezárásáról - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János úgy fogalmazott, nincs szó arról, hogy a kormány nagy, állandó befogadóállomásokat létesítsen, ha azonban bevándorlókat kell ideiglenesen elhelyezni, az nem a déli határ közelében történik majd.

Ha a bevándorlási nyomás áttevődik a szerb-román és a román-magyar határra, a kormány kész akár néhány hét alatt a teljes, mintegy 470 kilométeres román határszakaszon a biztonsági határzár kiépítésére - mondta Lázár János. Hozzátette: a kerítés kitűzése, az előkészítő tereprendezési munkák megkezdődtek. A politikus szerint meg kell vizsgálni, a magyar-szerb határon szükség van-e második kerítésre.

A miniszter közölte, a kormány döntött a hódmezővásárhelyi laktanya megerősítéséről, erőket vezényelnek ide. A bevándorlási nyomás állandósulására akár tízéves távon is fel kell készülni, ezért a honvédelmi tárca tervet készít a laktanya fejlesztésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.