BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomolhat az angol foci, ha kilépnek az EU-ból?

Négyszáznál is több focista vesztheti el a jogát, hogy Nagy-Britanniában játsszon, ha a britek úgy döntenek, hogy elhagyják az EU-t.

Legalább négyszáz, Nagy-Britanniában játszó focista kényszerülhetne arra, hogy elhagyják a szigetországot, ha a britek kilépnek az EU-ból - számolt a BBC. Az uniós szabályok szerint nem lehet különbséget tenni a hazai és a más EU-országokból érkezett játékosok közt, azonban a britek most körön kívül helyezhetik magukat, ha júniusban a kilépésre szavaz a többségük.

A négyszáznál is több focista közül, akik elvesztenék a jogukat, hogy Nagy-Britanniában vállaljanak munkát, több mint százan játszanak a Premier League-ben. Az Aston Villa, a Newcastle és a Watford a keretének 11 tagját elvesztené, a másodosztályú Charlton Athletic pedig 13 játékosától búcsúzhatna el. A két legmagasabb angol, valamint a skót első osztályban összesen 332 érintett játékos van.

Igaz, ugyanennek megtalálhatjuk a pozitív oldalát is: ennyivel több angol játékos kapna lehetőséget, hogy a saját országa bajnokságának elitjében játsszon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.