BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett az első menekülteket szállító két hajó Törökországba

Megérkezett az első visszatoloncolt menekülteket szállító két hajó a görög Leszbosz szigetéről a nyugat-törökországi Dikili városába - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A hajókon összesen 131 pakisztáni és bangladesi migráns és ugyanennyi rájuk felügyelő rendőr tartózkodott. Rendbontás nem történt. A nap folyamán legalább 400 embert hoznak át a görög oldalról az Égei-tengeren keresztül Törökországba.

Dikili felett helikopterek köröznek, a kikötőben nagy számban vannak jelen a készenléti rendőrség erői, páncélozott vízágyúk és mentőkocsik kíséretében.

A török hatóságok hat sátrat állítottak fel. Itt először egészségügyi vizsgálat alá vetik a menekülteket, majd ujjlenyomatot vesznek tőlük, fényképet készítenek róluk, valamint rögzítik személyes adataikat.

A migránsok továbbszállítására 21 autóbusz áll rendelkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.