BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Daily Mail: maradna az EU-ban a britek többsége

A legújabb felmérések szerint jelentős többségben vannak a brit EU-tagság támogatói a június 23-ára kiírt népszavazás közeledtével, és ennek egyik fő oka az, hogy a választók egyre nagyobb arányát aggasztják a kilépéssel járó gazdasági kockázatok.

A ComRes közvélemény-kutató cég a Daily Mail című konzervatív brit napilap és az ITV kereskedelmi televízió számára összeállított, pénteken ismertetett vizsgálatában kimutatta, hogy február óta 17 százalékponttal, 38 százalékról 55 százalékra emelkedett azoknak az aránya, akik szerint a gazdaság a legfontosabb tényező a brit EU-tagság sorsáról szóló döntésben.

A cég új felmérése szerint - a bizonytalanok kiszűrésével számolva - a brit választók 57 százaléka kíván arra szavazni, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja, a kilépésre 43 százaléknyian voksolnának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.