BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó a Brexitről: Brüsszel sodorja veszélybe az európai egységet

Brüsszel bevándorláspolitikája veszélybe sodorja Európa egységét, ezért azzal véglegesen le kell számolni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a négy visegrádi ország, valamint Németország és Franciaország diplomáciai vezetőinek prágai tanácskozása után az MTI-nek.

Magyarország a brit EU-tagság feladását eredményező múlt csütörtöki brit népszavazás után kialakult helyzetben öt fő teendőt, és négy fontos tanulságot lát - tette hozzá a külügyminiszter.

Szijjártó Péter ezek között említette "talán a legfontosabb tanulságként", hogy "le kell végre számolni Brüsszel bevándorláspolitikájával". "Brüsszel bevándorláspolitikája egyértelműen veszélybe sodorja az európai egységet, tehát Brüsszel bevándorláspolitikájával végleg le kell számolni" - hangsúlyozta. Más kérdés, hogy az angol euroszkeptikusok a menekültek mellett leginkább épp a mi régiónkból érkező, nagyrészt lengyel és magyar migránsokkal foglalkoztak a Brexit-kampányban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.