BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EU-párti lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke

Várhatóan Theresa May feladata lesz az ősztől levezényelni az uniós kilépést, miután az utolsó ellenfele is visszalépett.

A brit EU-tagságot pártoló Theresa May lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke. Miután David Cameron lemondott a Brexit-népszavazás után, úgy tűnt, hogy a kilépést pártolók nem akarják vállalni a felelősséget, hogy nekik kelljen megtárgyalniuk a válás feltételeit - végül egy, az uniós tagság pártján álló kormányfője lehet az országnak ősztől.

Sokan úgy gondolták korábban, hogy ha Cameron megbukik, Boris Johnson volt londoni polgármester állhat az ország élére, ám ő végül inkább visszalépett a népszavazáson elért győzelem után. Cameron régi jóbarátja, a kilépéspárti kampányba beszálló Mochael Gove lett ezután esélyes, de őt a konzervatív képviselők leszavazták. A párt végül két jelölt közt dönthetett: a Brexitet támogató Andrea Leadsom és a maradást pártoló Theresa May maradt, most azonban Leadsom szintén visszalépett-

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.