BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Narancs hőség- és viharriasztást adtak ki

Az ország nagy részén másodfokú a hőség miatti figyelmeztetés, a nyugati határnál pedig nagy viharokra is érdemes felkészülni. Holnap tovább romlik a helyzet.

Kiadták a hőségriasztást a teljes országra: nincs olyan területe Magyarországnak, amely ma megúszná a nagy melegeket. Budapesten, valamint a Dél- és Közép-Dunántúlon, Pest, Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokú a hőség miatti figyelmeztetés, amni 27 fok feletti napi középhőmérsékletet jelent. Az ország többi részén csak elsőfokú a figyelmeztetés, ezeken a területeken 25 fok feletti lesz a napi középhőmérséklet.

Nyugaton azonban viharokra is fel kell készülni emellett. Győr-Moson-Sopron megyére narancs figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok miatt, amit közepes eséllyel károkat okozó szél vagy jégeső kísérhet. Veszprém, Vas, Zala és Komárom-Esztergom megyében elsőfokú a vihar miatti figyelmeztetés. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek: az elsőfokú riasztás itt rövid idő alatt 25-30 milliméternél több esőt jelent.

Holnap Budapestre, Pest megyére, valamint a teljes Alföldre adtak ki másodfokú figyelmeztetést a hőség miatt, a Dél-Dunántúlra, Fejér és Komárom-Esztergom megyére, valamint Észak-Magyarországra pedig elsőfokút. A heves zivatarok a fővárost, Pest, Somogy, Tolna és Zala megyét, valamint a Közép-Dunántúlt fenyegetik a leginkább, ott másodfokú a figyelmeztetés, míg az ország többi részén elsőfokú. A felhőszakadások miatt a Nyugat- és a Közép-Dunántúlra, valamint Somogyra narancs színű a figyelmeztetés (ez rövid idő alatt 50 milliméternél is több esőt jelent), míg Budapestre, Pest megyére, Észak-Magyarországra, Bács-Kiskun, Csongrád, Baranya, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.