BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonattámadás: Az Iszlám Állam saját harcosának nevezi az afgán férfit

Tizenhét éves afgán fiatal volt az, aki hétfő este negyed 10 körül egy németországi vonaton baltával és késsel támadt az utasokra.

A férfi a közelében ülőket szurkálta - három embert súlyosan, egyet könnyebben megsebesített. A németországi Würzburg közelében történtő esetről a belügyminisztérium azt közölte: 17 éves afgán fiatal volt az elkövető, aki kísérő nélkül, menekültként érkezett az országba.

A belügyminisztérium információi szerint a fiatalt egy menekültszálláson helyezték el, később egy családhoz került. A támadó szobájában megtalálták az Iszlám Állam kézzel rajzolt zászlaját - közölte Joachim Hermann bajor belügyminiszter. Az elkövetőt a rendőrök lelőtték, miután a férfi megtámadta őket.

A Sky News legfrisebb információi szerint az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, egyben saját harcosának is nevezte a férfit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.