BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy bejelentést tett Putyin és Erdogan

Oroszország fokozatosan megszünteti a Törökországgal szemben bevezetett szankciókat.

Oroszország fokozatosan megszünteti a Törökországgal szemben bevezetett szankciókat - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a török kollégájával Recep Tayyip Erdogannal folytatott szentpétervári tárgyalásokat lezáró közös sajtótájékoztatón.

Az orosz elnök szerint a két ország prioritásként kezeli, hogy a válság előtti szinten állítsák helyre a kétoldalú kapcsolatokat. Mint mondta, megkezdődött a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok újjáélesztése.

A két vezető először találkozott azt követően, hogy a török légierő tavaly novemberben légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy szíriai bevetésen részt vevő orosz bombázót. A két ország gazdasági büntetőintézkedésekkel is súlyosbított elhidegülésének Erdogan június végi bocsánatkérő levele vetett véget.

Törökország és Oroszország képes újjáépíteni és a korábbinál is szorosabbra fonni kapcsolatait - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan. A török elnök, aki ismét többször is "drága barátomnak" nevezte Putyint, elmondta, hogy Ankara kész megvalósítani Oroszországgal közösen a Török Áramlat gázvezetékprojektet és a Törökország első nukleáris erőművének megépítéséről 2010-ben kötött megállapodást.

Putyin közölte, hogy még a nap folyamán megbeszélést folytat Erdogannal a szíriai válságról is, katonai és hírszerzési vezetők bevonásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.