BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leszakad az ég Magyarországon - ez a négy megye jár a legrosszabbul

Mintha sosem akarna elállni az eső, az ország több területén egész napos esőzésre kell felkészülni - adták ki a figyelmeztetést.

Jókora esők öntik el ma az ország jelentés részét. A legrosszabbul Komárom-Esztergom, Veszprém, Hajdú-Bihar és Szabolcs Szatmár-Bereg megye jár, az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a négy megyére adta ki az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a helyeken egy nap alatt 20 milliméternél több eső eshet le - jelezte az OMSZ.

Ma késő estig a délnyugati tájak kivételével több más helyen jelentős mennyiségű (10-15 mm-nél több) csapadék hullhat. A Dunántúli-középhegység térségében és az ország északkeleti megyéiben területi átlagban 15-20 mm felett alakulhat a 24 órás csapadékösszeg a késő esti órákig.

A magasabb hegyeinkben, mintegy 500-600 méter felett az esőt, záport havas eső, hó válthatja fel. Bizonytalan vastagságú, átmenetileg megmaradó hóréteg inkább csak a legmagasabb hegycsúcsokon valószínű. Emellett egy-egy záport jég- vagy hódara, kis valószínűséggel pedig dörgés, villámlás kísérhet.

Holnap hajnalra a kevésbé felhős, szélcsendes területeken foltokban köd képződhet, amely a délelőtt folyamán feloszlik. Ezt követően veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.