BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemondott a pártelnökségről Marine Le Pen

Lemondott a Nemzeti Front pártelnöki tisztségéről Marine Le Pen, hogy diadala esetén az egész francia nemzetet képviselhesse. A politikus ezzel bizonytalan szavazóit igyekszik megszólítani.

Marine Le Pen, a francia elnökválasztás második körébe jutó radikális politikus bejelentette: lemond a Nemzeti Front párt elnökségi tisztségéről. Indoklása szerint azért, mert ha nyer, abban az esetben államfőként az egész nemzetet kell majd képviselnie. Sokan a pártelnöki poszt elhagyását azzal magyarázzák, hogy a politikus ezzel potenciális választóinak körét igyekszik kiszélesíteni.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Erre egyébként Le Pennek úgy tűnik nagy szüksége is lehet, hiszen Emmanuel Macron független politikus a voksok 23,86 százalékát szerezte meg. A politikusnő ezzel szemben csupán 21,45 százalékot ért el, így eredményével a második lett a francia elnökválasztás vasárnapi, első fordulójában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.