BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten marad a CEU a 2017/2018-as tanévre

Minden tevékenységét Budapesten fogja végezni a Közép-európai Egyetem (CEU) a 2017/2018-as tanévben – mondta a felsőoktatási intézmény elnök-rektora kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Michael Ignatieff közölte, a CEU üdvözli a tárgyalások megkezdését Magyarország kormánya és New York állam vezetése között: tudomása szerint Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott múlt pénteken telefonon felvette a kapcsolatot New York állam vezetésével. „Nem fogunk bezárni. Budapest az otthonunk” – szögezte le Michael Ignatieff, hozzátéve: reményeik szerint mihamarabb olyan hosszú távú megállapodás fog születni, amely lehetővé teszi a CEU Budapesten maradását.

A Közép-európai Egyetem (CEU)
Forrás: AFP

„Az elmúlt hetek eseményei még inkább tudatosították bennünk, hogy kötelezettségeink vannak a várossal és az országgal szemben. Maradnunk kell, ameddig csak lehet” – hangsúlyozta Enyedi Zsolt, az egyetem magyar ügyekért felelős rektorhelyettese.

Korábban a felsőoktatási törvény módosítéása miatt felmerült, hogy a Közép-Európai Egyetem más városba, például Bécsbe költözne.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.