BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moody's: recesszióba süllyedhet a brit gazdaság

Ha nem születik megállapodás a Brexit tárgyalások során, úgy igencsak nehéz időszak vár a brit gazdaságra.

A brit gazdaság több ágazatát súlyosan érintené, ha a brit EU-tagság megszűnéséig London nem tud átfogó megállapodásra jutni az Európai Unióval a további kapcsolatrendszerről, és nem lehet kizárni a recesszió lehetőségét sem ebben az esetben – áll a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.

Forrás: AFP

A nemzetközi hitelminősítő tanulmánya szerint a brit polgári repülési ágazatban egy ilyen forgatókönyv például „egyenesen drámai” következményekkel járna, mivel egyezség híján megszűnne a repülést szabályozó európai szerződések nagy-britanniai hatálya is, így a légitársaságok elveszíthetnék repülési jogosultságaikat Nagy-Britannia és Európa között.

A Moody's szerint makroszinten a megállapodás nélkül megszűnő brit EU-tagság valószínű következményei között lenne a brit gazdaság növekedésének lelassulása, sőt a recesszió is, ez pedig a brit vállalati szektor jelentős részének adósminőségére is egyértelműen nyomást gyakorolna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.